Bin

HONUNG är HÄLSA

Honung har lågt GI och förutom högvärdigt fruktsocker och druvsocker finns mineraler och enzymer som hjälper till i vår matsmältning. Diastas bryter ner stärkelse, invertas bryter ner socker och glukosoxidas omvandlar druvsocker till väteperoxid och glukonsyra. Båda ämnena är bakteriedödande och bekräftar honungs positiva verkan mot förkylningar förorsakade av bakterier. Källa: Alltomhonung.se

Jämför detta med hushållssockret som endast innehåller rörsocker från sockerbetor, inget annat. 
Man skulle alltså kunna påstå att honung är hälsa. Ett som är säker är att honung kan användas till så mycket mer än att bara bre på mackan.
SÅ byt ut det vita sockret mot honung och gör din kropp en stor tjänst.
 Mycket mer finns att läsa i broschyren "Värt att veta om honung"...
 


Trender och köpbeteende går mot ett större hälsomedvetande...
... samtidigt som forskning pågår om honungs nyttiga innehåll och fler nya rön kommer.

 

Albert Einstein lär ha sagt att om alla bin i världen skulle dö ut, är mänskligheten utplånad inom fyra år. Under de senaste fem åren har miljontals bin dött utan att någon kan förklara orsaken. Om bina fortsätter att dö kommer det att få drastiska konsekvenser för människan. Över en tredjedel av vår livsmedelsproduktion är beroende av binas pollinering.

Här kan du se trailern till filmen "Inte bara honung". Filmen tar oss på en resa till biodlare över hela världen för att ta reda på varför bina dör. Filmen hade premiär 3 maj 2013 Kategori: Dokumentär Regissör: Markus Imhoof Längd: 90 minuter

 

 

 

Vi säljer också hälsofrämjande produkter från Cumnatura. Ett urval just nu...
Halstabletter med Honung och Propolis - Välgörande för hals och svalg. Handkräm med Propolis - Intensivt skydd för stressade och torra händer.